Главният секретар на МВР Живко Коцев, който се появи на протеста

...
Главният секретар на МВР Живко Коцев, който се появи на протеста
Коментари Харесай

Живко Коцев: Четвърти българин е задържан за побоя над чужденци, той е малолетен

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, който се появи на митинга пред Министерство на вътрешните работи, където хора се събраха с искане за по-засилени ограничения към бежанските центрове, разкри, че има четвърти арестуван българин за побоя над чужденци и той е невръстен, съобщи кореспондент на " Фокус " .

По думите му се касае за обир по повод на случая от 8-ми март с нападнатите и бити английски студенти с пакистански генезис. " Притеснителното е, че създателите на това закононарушение са малолетни лица с богато престъпно минало. Четвъртият е невръстен ", добави Коцев.

" Двата побоя от 6 и 8 март не са свързани ", безапелационен е основният секретар.

" По случая от 6-ти март към този момент установихме потърпевшите, общо пет души и имаме почти изясненост, че нападателите и потърпевшите са имали взаимоотношения. Преди побоя е имало словесна кавга сред тях и след това е зародило напрежението. Лека телесна щета с хулигански подбуди ", уточни той.

" Работим в тясна връзка с ДАНС, ДАБ и другите структури, ангажирани с правоохраняването. Желанието на управлението на ДАБ е защитата да се поеме от полицейски чиновници. Направили сме план, финансова аргументация и чакаме решение на Министерския съвет дали ще се съобрази с нашето мнение. Охраната излиза доста по-скъпо в сравнение с частните охранителни компании ", сподели още основният секретар.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР